Skip to main content

Překonání problémů s erekcí pomocí kondomu - Tuhý výkon navzdory gumě

Problémy s erekcí při používání kondomů jsou velmi rozšířené a mohou mít různé příčiny. Podle studie Crosbyho a kol. z roku 2013 uvedlo 25 % mužů, že se u nich při nasazování kondomu vyskytly problémy s erekcí. Nemusí to však nutně souviset s erektilní dysfunkcí. Často hrají roli psychologické faktory.

Použití kondomu může vyvolat stres a tlak na výkon. Myšlenky typu "doufám, že to tentokrát vyjde" nebo "minule to nevyšlo" vytvářejí napjatou situaci, která ztěžuje erekci. Problémy s erekcí může zhoršovat také stud nebo strach, že by penis mohl být pro kondom nebo partnerku příliš malý.

Existují však i čistě fyzické důvody: V případě nasazení těsně přiléhajícího kondomu dochází k tlaku na penis, což může vést ke zhoršení průtoku krve. To může vést k problémům s erekcí, zejména u kondomů, které dokonale nesedí. Pro bezstarostný a bezpečný sex je proto zásadní také správná velikost kondomu.

Tipy pro stabilní erekci s kondomem

1. Věnujte pozornost velikosti kondomu

Příliš těsný nebo příliš široký kondom může bránit erekci. Věnujte pozornost správné velikosti kondomu, což nejen zvyšuje pocit a zábavu, ale také zajišťuje větší bezpečnost, protože správný kondom například jen tak nesklouzne.

Určete velikost kondomu nyní

2. Snižte vzrušení

Snažte se k používání kondomu přistupovat uvolněně a klidně. Vyhněte se myšlenkám na výkon a místo toho se soustřeďte na okamžik a erotickou náladu.

3. Používejte erekční kroužek

Kroužky na penis, např. z měkkého silikonu, mohou pomoci stabilizovat erekci tím, že snižují zpětný tok krve. Měly by se však používat opatrně a pouze po krátkou dobu.

4. stimulační lubrikanty

Lubrikanty s mírně erekci podporujícími nebo stimulujícími složkami, jako je L-arginin nebo mentol, mohou být v některých případech prospěšné. Ujistěte se, že nedochází k neslučitelnosti a že je gel schválen pro použití s kondomy. Aby byl gel účinný, musí být logicky aplikován na kondom, tj. na penis před nasazením kondomu.

5 Dostatečné vzrušení

Věnujte dostatek času stimulaci a vzrušení. Zbavte se stresu a rušivých myšlenek, zhluboka dýchejte a soustřeďte se na své potěšení. Své libido a potenci můžete zvýšit také pomocí několika doplňků stravy, například našeho doplňku MISTER SIZE.

Další tipy, jak zvýšit svou potenci

6. Dělejte si přestávky

Dělejte si krátké přestávky a měňte polohy nebo činnosti. Krátké přerušení může snížit tlak.

7. správné používání

Kondom přetáhněte přes penis, když je ztopořený. Nesprávné použití může narušit vaši erekci.

Kondom si nasaďte správně

8. Žena musí mít také dostatek vlhkosti

Pokud kondom nemůže při penetraci dostatečně klouzat, může dojít i k selhání erekce. Pokud vaše partnerka trpí například vaginální suchostí, může pro ni být pohlavní styk nejen nepříjemný, ale může také ovlivnit její vlastní stabilitu. Maziva, oleje a krémy mohou napadat kondom, proto je nepoužívejte jako pomůcky nebo náhradu osobních lubrikantů. Používejte proto pouze vhodné lubrikanty, například lubrikanty na vodní bázi, jako je MISTER SIZE Bio Lubricant, které jsou vhodné i pro použití s kondomy.

9. Vyvarujte se rozptylování

Myšlenky, které odvádějí pozornost od vzrušení, mohou podporovat problémy s erekcí. Snažte se zůstat v přítomnosti. Příčinou může být vnější stres, například z práce nebo rodiny.

10. Komunikace s partnerem

Otevřená výměna názorů s partnerem o obavách nebo nejistotách spojených s používáním kondomu může vše uvolnit. Mluvte otevřeně o svých obavách, problémech a strachu, aby oba partneři mohli lépe reagovat jeden na druhého.

11. dostatečná praxe - masturbace s kondomem

Praxe dělá mistra a to platí i pro kondomy. Například při masturbaci můžete čas od času použít kondom. Tímto způsobem můžete předem trénovat a zvyknout si na pocit sexu s kondomem. Až budete mít sex, budete na kondom zvyklí a nebudete mít žádné další problémy.

12. Odborná pomoc

Pokud problémy s erekcí přetrvávají, může být užitečné lékařské vyšetření, aby se vyloučily organické příčiny, jako je kalcifikace cév, hormonální poruchy nebo nervové problémy. Pokud jsou všechny rady marné, může být užitečná také párová terapie nebo sexuální poradenství, které vyřeší případné psychické blokády. Příčiny erektilní dysfunkce nemusí mít v zásadě nutně nic společného s kondomy:

Další příčiny erektilní dysfunkce

Závěr

Pokud neexistují žádné fyzické příčiny, můžete se správným přístupem, trochou trpělivosti a uvolnění, správnou velikostí kondomu pro vás a trochou praxe snadno zvládnout používání kondomů bez problémů s dosažením erekce. Sex s kondomem znamená příjemný a bezpečný styk.

Pokud si stále nejste jisti svou velikostí kondomu, nabízíme vám v MISTER SIZE také správné měřicí pomůcky, jako je náš měřič kondomů, naše měřicí aplikace nebo malá balení 3 kondomů pro bezrizikové testování, dokud nenajdete správnou velikost.

Kupte si vhodné kondomy nyní

Mister Size
Další články

První sex: Tipy a informace, aby to bylo krásné

Přečtěte si nyní

Co je Pearl Index - a proč jsou kondomy dobré!

Přečtěte si nyní

Správné skladování kondomů

Přečtěte si nyní